Det siger andre

“Min rejse som startede i oktober 2019 har været og er stadig ret fantastisk
Jeg har prøvet rigtig mange terapiformer gennem årene, men har for første gang endelig fået nogle redskaber som gør, at jeg både lever og nyder nuet.

Kæmpe Tak til dig Charlotte for at være i mit liv.”

“Mit navn er Ulla. Jeg er 54 år og sygeplejerske. Jeg har været til en session hos Charlotte i juni 2021 og havde egentligt ikke de store forventninger. Jeg skulle primært have stillet min nysgerrighed om dette område så jeg kunne formidle metakognitiv terapi videre til andre.

Jeg fik begge dele opfyldt og meget mere til. I mange år har jeg kæmpet med tankemylder der har støjet i min hverdag og ikke mindst når jeg skulle sove.

Jeg har drømt om at lære at sætte min hjerne på pause, men faktisk ikke troet det var muligt. Men efter en enkelt samtale med Charlotte Hyldgaard har jeg fået netop det.

Jeg har lært, at jeg selv kan tage styring på mine tanker. Jeg er ikke længere et offer for dem, men har taget kontrollen tilbage.

Når jeg lægger mig til at sove kan jeg falde i søvn næste med det samme hvis jeg vælger det, og det gør jeg ofte. Jeg er blevet klar over, at mange af mine mange tanker om bekymringer og praktisk planlægning er spild af tid.

Jeg troede at min verden ville ramle uden al min planlægning, men det er ikke sket. I stedet har jeg lært at tingene løser sig undervejs. Når jeg en sjælden gang er så stresset over livets udfordringer at jeg ikke kan sove, har jeg lært at slappe af i det og bare ligge roligt i sengen og hvile. Det betyder at jeg trods få timers søvn kan være næsten lige så udhvilet næste dag som hvis jeg havde sovet.

Og jeg har lært at sætte min hjerne på pause, så jeg kan sidde afslappet og stirre ud i luften eller se en smuk solnedgang uden at tænke overhovedet.

Alle disse ting har givet mig større overskud og ikke mindst glæde i min hverdag. Jeg kan varmt anbefale metakognitiv terapi til andre”.

“Jeg har haft utrolig stor glæde af mødet med metakognitiv terapi hos Charlotte. Jeg var begyndt at have nogle stress-lignende symptomer som hjertebanken, tankemylder og sov dårligt. Samtidigt havde jeg en fornemmelse af, at det overhovedet ikke hjalp, når jeg holdt fri og forsøgte at slappe af; tværtimod så var det som om hjernen bare kørte mere på højtryk, når jeg ikke var på arbejde eller var optaget af eller koncentreret om noget.

Charlotte introducerede mig til meget nyttige ord og forståelser, som i den grad gav mening for mig. Jeg har lært, at jeg ikke har godt af for meget indre fokus, og at jeg faktisk kan flytte min opmærksomhed til mere ydre fokus og på den måde skabe ro i mine tanker og opmærksomhed.

Jeg har lært at konstatere, at der kommer tanker til mig, men at jeg kan lade dem være og ikke give dem opmærksomhed. Og jeg har lært, at når min hjerne og min opmærksomhed bliver restitueret, ja så forsvinder de kropslige symptomer. Det lyder utrolig simpelt, og det er det faktisk også. Jeg tænker det som afspænding for min hjerne.”

 

“Jeg havde det personligt svært. Jeg brugte meget tid på at bekymre mig om ALT! Jeg blev bestormet af tanker, som låste mig fast, så jeg følte, at jeg ingen vegne kom. Jeg var meget grådlabil, var bitter, sov elendigt, havde svært ved at finde glæde og acceptere, hvordan mit liv så ud.  Jeg har i forbindelse med min sygemelding deltaget i kognitiv terapi flere gange. Hver gang er jeg endt ved start. Jeg havde ikke udviklet mig, havde ikke ‘knækket koden’, eller så virkede den kode bare ikke på mig.

De Metakognitive teknikker ‘var som at se lyset’.  Jeg blev i stand til at sortere i og kontrollere mine tankeprocesser i forhold til de ting, jeg konkret kunne gøre noget ved, og lade resten passere. Bare den ‘lille’ ting, at lade resten passere, satte energi og psykisk overskud fri. Jeg tog kontrollen over mit liv igen.

Det er ikke nemt at sidde overfor et menneske, man ikke kender og åbne op. Men det var temmelig nemt overfor Charlotte. Hun er empatisk, lyttende, tydelig og forståelig i de teknikker og hjemmeopgaver man får for. Og hun er meget lattermild. Et dejligt plus.

I dag har jeg fået et flexjob, en arbejdsplads hvor de syntes, at jeg er et fantastisk match. Jeg tror på mig selv. Jeg har fået en rygsæk med redskaber, som jeg ved, jeg skal bruge resten af mit liv, og som jeg, til forskel fra tidligere metoder / terapier kan huske …  Metakognitiv terapi er en åbenbaring. Det er egentlig så enkelt, og derfor så brugbart.  Jeg har genvundet min livsglæde. Jeg er blevet handlekraftig og har fået et mentalt overskud. Så 5 store stjerner fra mig!”

”Jeg stod ved en skillevej i forbindelse med job og manglede mentoring. Det blev et overraskende vigtigt skub videre i min personlige udvikling. Jeg har fået konkrete værktøjer, i form af mit eget livskompas og undervisning i metakognitiv terapi, som har hjulpet mig til at kunne slippe ”stress-tanker”.

Derudover er Charlotte et skide dejligt menneske at tilbringe tid i sin udvikling med – kærligt imødekommende, meget inspirerende og med en oprigtig opbakning i min omlægning af nye mønstre. Jeg har fået mit eget livskompas og meget mere glæde i min hverdag. Jeg giver mine allervarmeste anbefalinger”

“Charlotte vil jeg på det varmeste anbefale, hun er god til hurtigt at sætte sig ind i andres situation og derved give konkrete metoder til at man kan ændre de udfordringer der er, til noget mere balanceret og til en bedre hverdag.
Tusind tak Charlotte”

”Charlottes helt unikke pædagogiske indføring i metakognitiv terapi gav en klar forståelse for et enklere værktøj til at slippe tankemylder og grublerier. Allerede efter første undervisningsgang fik jeg hands on eller rettere minds on på en ”besat” tanke med grublerier, som havde givet mig mange søvnløse nætter, og jeg fik stoppet ved Trigger tanken. Det gav et helt nyt perspektiv med et konkret fokuspunkt, som førte til en anderledes opmærksomhed på selve problemet.

Jeg overvandt bekymringerne og tog et modigt og kraftfuldt valg. Og sov skønt om natten. Charlotte får mig til at handle på trods af indre modstand! Og så havde jeg slet ikke set, hvad mit hjerte bar af viden omkring mit nye virke, hvilket manifesterede sig gennem livskurs metoden.”

“Jeg bookede en samtale med Charlotte, for at få lidt mentorhjælp til at strikke alle mine skills og idéer sammen. På 10 minutter havde hun med helikopteragtigt falkeblik spottet hvad jeg var for én, og foreslået en retning som var ny for mig, men som straks gav så meget mening, og en fantastisk mavefornemmelse.
Jeg gik derfra med nogen rigtig gode værktøjer til min videre færd, og jeg kan varmt anbefale Charlotte til at hjælpe dig, hvis du er faret lidt vild i din kurs.”

“Da jeg opsøgte Charlotte første gang var mit hoved fyldt med negative myldertanker i en sådan grad, at jeg ikke kunne finde ro i mig selv og mistrivedes.

Allerede efter få besøg hos Charlotte havde hun fået ændret mit mindset, fra et kaotisk indre fokus, til et roligt ydre fokus.

Jeg var blevet i stand til at lade negative tanker passere og ændre fokus.

Det har fuldstændig ændret mig liv og jeg føler mig frigjort og gladere.

Det kunne jeg aldrig have gjort uden Charlotte.”

Jeg begyndte mit forløb hos Charlotte efter en lang periode i nedtrykt tilstand, uden at vide hvad der var galt. En uge efter jeg besøgte Charlotte første gang fik jeg et stressanfald på arbejdet, der endte i en sygemelding. Efter det arbejdede Charlotte, og jeg målrettet på at komme stressen til livs. Efter 5-6 sessioner havde jeg fået de værktøjer der skulle til for at ændre mit fokus væk fra arbejdet, og derved stressen. 3 måneder senere fik jeg mit tidligere job tilbage, og har ikke døjet med stressproblemer siden.

“Jeg begyndte mit forløb hos Charlotte, da jeg havde indset at min angst havde et for hårdt greb i mig. Indenfor få sessioner havde Charlotte hjulpet mig med at lokalisere kernen i min angst, og vist mig at jeg har meget mere kontrol over den, end den i virkeligheden har over mig.

Jeg blev introduceret til øvelser, som lærte mig at jeg selv er i kontrol over mine tanker, samt lært at fokusere på at være i ’nuet’, fremfor at skabe bekymringer om hvad der kan ske fremadrettet ift. min angst.

Denne kontrol gav mig styrken til at skubbe en personlig grænse den rigtige vej, og har tilladt mig at se mange flere muligheder i min hverdag, fremfor begrænsninger.

Jeg har uden tvivl følt mig tryg og i rette hænder under mit metakognitive forløb, og jeg kan mærke at min mentalitet er blevet styrket en hel del på kort tid. Hos Charlotte og den metakognitive tilgang er der ingen tanke eller bekymring der er for lille eller stor.”

Videoreferencer – klik på dem for at se, hvordan Annette og Freja har oplevet deres metakognive forløb: