Er metakognitiv terapi noget for mig?

Metakognitiv terapi er noget for dig, hvis du ønsker en metode, som fokuserer på at give dig gode værktøjer og tankestrategier, som du kan bruge fremadrettet i dit liv. Det er ikke en terapiform, som leder efter årsager i din barndom eller dyrker din fortid.

Hvad er forskellen på metakognitiv terapi og kognitiv terapi?

I metakognitiv terapi går man ind og ser på dine strategier for tænkning, man går ikke, som i kognitiv terapi, ind i dit tankeindhold og udfordrer eller laver selv tanken om. Du lærer at gøre mindre ved dine tanker, fremfor mere. Og på den måde får du ro i hovedet.

Er det ikke bare en måde at fortrænge tanker på?

Nej, fortrængning har intet med terapi-formen at gøre. Tanker og følelser opstår i os konstant og helt automatisk, det kan du ikke kontrollere, men du kan lære ikke at dyrke dine bekymringer, grublerier og spekulationer unødigt og lade dem være, så du får energi og overskud til at navigere i dit liv.

Hvor hurtigt virker det?

Det er individuelt og baseret på dine metakognitioner og tankemæssige vaner. Men metakognitiv terapi er ikke langtids-terapi, de fleste oplever en god effekt allerede efter 3-4 sessioner. De sidste sessioner i et forløb har fokus på at implementere og fastholde de gode strategier og skabe et for dig menings- og glædesfyldt liv.

Kan jeg bruge min henvisning fra lægen?

Jeg har ikke overenskomst med sygesikringen, men jeg holder mine priser på et niveau, som matcher den pris, du kan få metakognitiv terapi hos andre steder, selv efter fradrag.

Kan jeg få min Sundhedsforsikring til at betale?

Det er meget forskelligt ift. de forskellige forsikringer. Så du må kontakte din forsikring og høre om muligheden er tilstede.

Er din faglighed i orden?

Jeg har en sundhedsfaglig baggrund som autoriseret ergoterapeut og har over 25 års erfaring fra arbejdet med mennesker. Jeg har certifikat på alle mine videreuddannelser. Og hvis jeg er i tvivl, om jeg kan hjælpe dig, så tøver jeg ikke et øjeblik med at henvise dig videre. Du lægger altid ud med en enkeltstående session, så vi gensidigt kan fornemme, om der er et match mellem os, og jeg kan vurdere mine muligheder for at hjælpe dig.

Kan jeg melde afbud eller få mine penge retur?

Da jeg sætter tiden af til dig, og derfor ikke har mulighed for at tage andre klienter ind i det tidsrum, så er det ikke muligt med last-minute afbud, med mindre du betaler for sessionen. Du kan ændre din tid, hvis du henvender dig  24 timer før sessionen med dette ønske, men du kan ikke få penge for sessioner, der indgår i et forløb, retur.

Hvad koster det?

Pris for første session 995,-

Sessionen tager halvanden time.

Dernæst kan der købes et forløb på 4-5 sessioner, hvor session prisen så er 795,-

Eller du kan købe enkeltstående sessioner til 895,-

Virksomheder + moms.

Betaling skal foregå forud og kan ske enten kontant, via bankoverførsel Nordea: reg. 2275, kontonummer 4388-259-596 eller stripe online ved booking.

Hvor finder jeg dig?

Du kan vælge mellem tider på mit kontor i Gundsølille, lige uden for Roskilde eller i Ro’s Kilde Helsehus.

Ro’s Kilde er centralt i Roskilde By – 5 minutters gang fra stationen og med parkering foran bygningen.

I Gundsølille er der fred og ro og udsigt over markerne så langt øjet rækker. Parkering foran huset.

Der går bus til døren. Det er 30 minutters bilkørsel fra København. Huset er gult med sort tag, og der er indgang foran huset af ståltrappen.

Ro’s Kildes Lounge.

Mit lokale i Gundsølille.