Lær at slippe bekymringstanker og overtænkning med metakognitiv terapi

Genkender du noget af dette:

 • Bekymrer du dig for meget?
 • Plages du af tankemylder?
 • Kører dine tanker i ring?
 • Sover du dårligt om natten?
 • Har du symptomer på stress, angst eller depression?

Metakognitiv terapi er en ny og effektiv terapiform, som hjælper dig til at slippe dine bekymringer og grublerier

I modsætning til andre terapiformer går du ikke ind og forsøger at ændre tanker eller prøver at stoppe dem. For det virker ikke på sigt.

Jeg vil i stedet lære dig at kontrollere dine tankeprocesser og at gøre mindre ved dine tanker. Det er en ukompliceret og enkel metode, som på mange måder er et opgør med de kendte metoder til at forstå og behandle psykiske lidelser og stress.

Hvad opnår du?

Du vil opnå at blive stærkere mentalt og få kontrol over dine bekymringer og grublerier. Du vil lære en måde at håndtere dine tanker på, som du vil kunne anvende i dit liv fremover både ift. dit privatliv og dit arbejdsliv.

Du vil opleve, at du anvender din tid mere hensigtsmæssig, slipper de ting, som ikke står til at ændre og begynder at tage handling på de ting, som du kan ændre.

Metoden er brugbar for alle, også selv om du blot ønsker at forebygge og er interesseret i at lære, hvordan du bliver mental stærk, på helt samme måde som du ville vælge at træne din krop.

 • Du får ro i dit hoved 
 • Du lærer, at du selv kan kontrollere dine tankeprocesser
 • Du vil opnå psykisk fleksibilitet og styrke.
 • Du vil blive handlekraftig.
 • Du vil få energi og overskud til livet

Metakognitiv terapi gør sit indtog verden over, fordi det er enkelt og brugbart, som Tine siger her:

“De Metakognitive teknikker ‘var som at se lyset’.  Jeg blev i stand til at sortere i og kontrollere mine tankeprocesser i forhold til de ting, jeg konkret kunne gøre noget ved, og lade resten passere. Bare den ‘lille’ ting, at lade resten passere, satte energi og psykisk overskud fri. Jeg tog kontrollen over mit liv igen.  Metakognitiv terapi er en åbenbaring. Det er egentlig så enkelt, og derfor så brugbart.  Jeg har genvundet min livsglæde. Jeg er blevet handlekraftig og har fået et mentalt overskud. “

Metakognitiv terapiforløb indeholder:

 • Individuelle samtaler (typisk et sted mellem 6-10)
 • En notesbog til forløbet
 • Din egen personlige problemformulering, hvor du kan få et overblik over dine strategier og vejen ud af stress, angst eller depression
 • En lydfil, som hjælper dig med at træne din opmærksomhed
 • Hjemmeopgaver mellem hver mødegang
 • En plan for hvordan du undgår tilbagefald

Hvordan får du hjælp?

Du booker en tid til opstartsamtale på bookingknapperne herunder.

Samtaler afvikles i mit store lokale med god afstand mellem os og med adgang til håndsprit.

Hvis du gerne vil høre mere om metoden først eller har spørgsmål, kan du skrive til mig på mail info@mentorskab.dk eller ringe på tlf. 21 43 51 34

Hvis ingen af de ledige tider passer dig, så send en mail, og vi finder en løsning.

Hvor finder jeg dig?

Du finder mig lige uden for Roskilde.

Jeg holder til på mit kontor i landsbyen Gundsølille, Kildevanggårdsvej 6, 4000 Roskilde.

Her er fredfyldt og udsigt over markerne, så langt øjet rækker.

Der går bus til døren fra Roskilde St. Det er 30 minutters bilkørsel fra København.

Parkering foran huset. Huset er gult med sort tag, og der er indgang foran huset af ståltrappen.

Hvad koster det?

Pris for opstartsamtale: 998,- (Varighed af samtalen op til 90 min.)

Ønsker du herefter et forløb, kan du købe et klippekort på 4 samtaler til en samlet pris af 3592,- , svarende til 898,- per samtale (Varighed af samtalerne ca.  60 min.)

Eller du kan købe enkeltstående samtaler for 998,-

Virksomheder + moms.

Hvem vil du møde?

Mit navn er Charlotte Hyldgaard, og jeg er en erfaren metakognitiv coach & mentor, som vil støtte dig gennem hele forløbet.

Du kan læse mere om mig Her

Eva

“Jeg har haft utrolig stor glæde af mødet med metakognitiv terapi hos Charlotte. Jeg var begyndt at have nogle stress-lignende symptomer som hjertebanken, tankemylder og sov dårligt. Samtidigt havde jeg en fornemmelse af, at det overhovedet ikke hjalp, når jeg holdt fri og forsøgte at slappe af; tværtimod så var det som om hjernen bare kørte mere på højtryk, når jeg ikke var på arbejde eller var optaget af eller koncentreret om noget.

Charlotte introducerede mig til meget nyttige ord og forståelser, som i den grad gav mening for mig. Jeg har lært, at jeg ikke har godt af for meget indre fokus, og at jeg faktisk kan flytte min opmærksomhed til mere ydre fokus og på den måde skabe ro i mine tanker og opmærksomhed.

Jeg har lært at konstatere, at der kommer tanker til mig, men at jeg kan lade dem være og ikke give dem opmærksomhed. Og jeg har lært, at når min hjerne og min opmærksomhed bliver restitueret, ja så forsvinder de kropslige symptomer. Det lyder utrolig simpelt, og det er det faktisk også. Jeg tænker det som afspænding for min hjerne.”

 

EvaUnderviser
Annette Borreschmidt

“Min rejse som startede i oktober 2019 har været og er stadig ret fantastisk 
Jeg har prøvet rigtig mange terapiformer gennem årene, men har for første gang endelig fået nogle redskaber som gør, at jeg både lever og nyder nuet.
Kæmpe Tak til dig Charlotte for at være i mit liv.”

Annette Borreschmidt
Johnny

“Da jeg opsøgte Charlotte første gang var mit hoved fyldt med negative myldertanker i en sådan grad, at jeg ikke kunne finde ro i mig selv og mistrivedes.

Allerede efter få besøg hos Charlotte havde hun fået ændret mit mindset, fra et kaotisk indre fokus, til et roligt ydre fokus.

Jeg var blevet i stand til at lade negative tanker passere og ændre fokus.

Det har fuldstændig ændret mig liv og jeg føler mig frigjort og gladere.

Det kunne jeg aldrig have gjort uden Charlotte.”

JohnnyIt Konsulent
Tine

“Jeg havde det personligt svært. Jeg brugte meget tid på at bekymre mig om ALT! Jeg blev bestormet af tanker, som låste mig fast, så jeg følte, at jeg ingen vegne kom. Jeg var meget grådlabil, var bitter, sov elendigt, havde svært ved at finde glæde og acceptere, hvordan mit liv så ud.  Jeg har i forbindelse med min sygemelding deltaget i kognitiv terapi flere gange. Hver gang er jeg endt ved start. Jeg havde ikke udviklet mig, havde ikke ‘knækket koden’, eller så virkede den kode bare ikke på mig.

De Metakognitive teknikker ‘var som at se lyset’.  Jeg blev i stand til at sortere i og kontrollere mine tankeprocesser i forhold til de ting, jeg konkret kunne gøre noget ved, og lade resten passere. Bare den ‘lille’ ting, at lade resten passere, satte energi og psykisk overskud fri. Jeg tog kontrollen over mit liv igen. 

Det er ikke nemt at sidde overfor et menneske, man ikke kender og åbne op. Men det var temmelig nemt overfor Charlotte. Hun er empatisk, lyttende, tydelig og forståelig i de teknikker og hjemmeopgaver man får for. Og hun er meget lattermild. Et dejligt plus.

I dag har jeg fået et flexjob, en arbejdsplads hvor de syntes, at jeg er et fantastisk match. Jeg tror på mig selv. Jeg har fået en rygsæk med redskaber, som jeg ved, jeg skal bruge resten af mit liv, og som jeg, til forskel fra tidligere metoder / terapier kan huske …  Metakognitiv terapi er en åbenbaring. Det er egentlig så enkelt, og derfor så brugbart.  Jeg har genvundet min livsglæde. Jeg er blevet handlekraftig og har fået et mentalt overskud. Så 5 store stjerner fra mig!”

TinePædagogmedhjælper
Jeanne de Renouard

”Charlottes helt unikke pædagogiske indføring i metakognitiv terapi gav en klar forståelse for et enklere værktøj til at slippe tankemylder og grublerier. Allerede efter første undervisningsgang fik jeg hands on eller rettere minds on på en ”besat” tanke med grublerier, som havde givet mig mange søvnløse nætter, og jeg fik stoppet ved Trigger tanken. Det gav et helt nyt perspektiv med et konkret fokuspunkt, som førte til en anderledes opmærksomhed på selve problemet. Jeg overvandt bekymringerne og tog et modigt og kraftfuldt valg. Og sov skønt om natten. Charlotte får mig til at handle på trods af indre modstand! Og så havde jeg slet ikke set, hvad mit hjerte bar af viden omkring mit nye virke, hvilket manifesterede sig gennem Heart Mapping metoden.”

Jeanne de RenouardSelvstændig
Jane M Pedersen

”Jeg stod ved en skillevej i forbindelse med job og manglede mentoring. Det blev et overraskende vigtigt skub videre i min personlige udvikling. Jeg har fået konkrete værktøjer, i form af mit eget Heart Map og undervisning i metakognitiv terapi, som har hjulpet mig til at kunne slippe ”stress-tanker”.
Derudover er Charlotte et skide dejligt menneske at tilbringe tid i sin udvikling med – kærligt imødekommende, meget inspirerende og med en oprigtig opbakning i min omlægning af nye mønstre. Jeg har fået mit eget livskompas og meget mere glæde i min hverdag. Jeg giver mine allervarmeste anbefalinger”
Jane M Pedersen”

Jane M PedersenPædagog