Slip bekymringstanker og overtænkning med metakognitiv terapi

Genkender du noget af dette:

 • Bekymrer du dig for meget?
 • Plages du af tankemylder?
 • Kører dine tanker i ring?
 • Sover du dårligt om natten?
 • Har du symptomer på stress, angst eller depression?

Metakognitiv terapi er en ny og effektiv terapiform, som virker hurtigt og effektivt

I modsætning til andre terapiformer går du ikke ind og forsøger at ændre tanker eller prøver at stoppe dem.

For effekten heraf er ikke langtidsholdbar.

I metakognitiv terapi lærer du i stedet at kontrollere dine tankeprocesser. Metoden er ukompliceret, effektiv og enkel og på mange måder et opgør med de kendte metoder til at forstå og behandle psykiske lidelser og stress.

Hvad opnår du?

Med metakognitiv terapi opnår du mental styrke og en måde at håndtere dine tanker på, som du vil kunne anvende på alle dine livsområder fremover.

Du vil simpelthen opleve, at du anvender din tid mere hensigtsmæssig, slipper de ting, som ikke står til at ændre og begynder at tage handling på de ting, som du kan ændre.

Metoden er brugbar for alle, også selv om du blot ønsker at forebygge og er interesseret i at lære, hvordan du bliver mental stærk, på helt samme måde som du ville vælge at træne din krop.

 • Du lærer, at du selv kan kontrollere dine tankeprocesser og arbejder med håndteringen af tankerne og ikke tankerne i sig selv. 
 • Du vil lære psykisk fleksibilitet og styrke.
 • Du vil blive handlekraftig.
 • Du vil blive klar til at skabe en ny kurs i livet, der tager udgangspunkt i den du er og i dine livsværdier. 

Metakognitiv terapi gør sit indtog verden over, fordi det er enkelt og brugbart, som Tine siger her:

“De Metakognitive teknikker ‘var som at se lyset’.  Jeg blev i stand til at sortere i og kontrollere mine tankeprocesser i forhold til de ting, jeg konkret kunne gøre noget ved, og lade resten passere. Bare den ‘lille’ ting, at lade resten passere, satte energi og psykisk overskud fri. Jeg tog kontrollen over mit liv igen.  Metakognitiv terapi er en åbenbaring. Det er egentlig så enkelt, og derfor så brugbart.  Jeg har genvundet min livsglæde. Jeg er blevet handlekraftig og har fået et mentalt overskud. “

Tine Stub Gade

Metakognitiv terapiforløb indeholder:

 • Individuelle sessioner (typisk et sted mellem 6-12 sessioner)
 • En personlig mappe og notesbog til forløbet
 • Din egen personlige problemformulering, hvor du kan få et overblik over dine strategier og vejen ud af stress, angst eller depression
 • En lydfil som hjælper dig med at træne din opmærksomhed
 • Hjemmeopgaver mellem hver mødegang
 • En plan for hvordan du undgår tilbagefald

Hvordan får du hjælp?

Du booker en tid herunder eller skriver til mig på mail: info@mentorskab.dk

Hvis du gerne vil høre mere om metoden først eller har spørgsmål, kan du skrive til mig på mail info@mentorskab.dk eller ringe på tlf. 21 43 51 34

Klinikken holder sommerferielukket i uge 28, 29 og 30, men send en mail, så finder vi en tid til dig lige efter ferien.

Obs. Der er sene eftermiddags- og aftentider om torsdagene. Og der er mulighed for tidlige morgentider. Hvis ingen af de ledige tider passer dig, så send en mail, og vi finder en løsning.

Hvor finder jeg dig?

Du kan vælge mellem sessioner centralt i Roskilde, 5. min fra stationen i Ro’s Kilde. Her er der ledige tider tirsdage formiddage og torsdage eftermiddage.

Parkering foran bygningen.

Eller du kan komme ud på landet på mit kontor i Gundsølille, lige uden for Roskilde, hvor der er tider de andre dage.

Her er fred og ro, og udsigt over markerne så langt øjet rækker. Parkering foran huset.

Der går bus til døren. Det er 30 minutters bilkørsel fra København. Huset er gult med sort tag, og der er indgang foran huset af ståltrappen.

Hvad koster det?

Pris for første session 995,- ( Varer halvanden time)

Dernæst kan der købes et forløb på 5 sessioner for 3975,- ( svarende til 795,- per session, varighed ca. 60 min.)

Enkeltstående sessioner 895,-

Virksomheder + moms.

Betaling kan ske enten kontant, via bankoverførsel: Nordea, reg. 2275, kontonummer 4388-259-596 eller MobilePay: 621062

Der gives ikke penge retur. Forløb skal anvendes inden for 6 mdr. fra køb.

Der kan findes en ny tid, hvis der meldes afbud 48 timer før en session, i modsat fald indgår sessionen i forløbet og der betales for den.



Eva

“Jeg har haft utrolig stor glæde af mødet med metakognitiv terapi hos Charlotte. Jeg var begyndt at have nogle stress-lignende symptomer som hjertebanken, tankemylder og sov dårligt. Samtidigt havde jeg en fornemmelse af, at det overhovedet ikke hjalp, når jeg holdt fri og forsøgte at slappe af; tværtimod så var det som om hjernen bare kørte mere på højtryk, når jeg ikke var på arbejde eller var optaget af eller koncentreret om noget. Charlotte introducerede mig til meget nyttige ord og forståelser, som i den grad gav mening for mig. Jeg har lært, at jeg ikke har godt af for meget indre fokus, og at jeg faktisk kan flytte min opmærksomhed til mere ydre fokus og på den måde skabe ro i mine tanker og opmærksomhed. Jeg har lært at konstatere, at der kommer tanker til mig, men at jeg kan lade dem være og ikke give dem opmærksomhed. Og jeg har lært, at når min hjerne og min opmærksomhed bliver restitueret, ja så forsvinder de kropslige symptomer. Det lyder utrolig simpelt, og det er det faktisk også. Jeg tænker det som afspænding for min hjerne.”

 

EvaUnderviser
Tine Stub Gade

“Jeg havde det personligt svært. Jeg brugte meget tid på at bekymre mig om ALT! Jeg blev bestormet af tanker, som låste mig fast, så jeg følte, at jeg ingen vegne kom. Jeg var meget grådlabil, var bitter, sov elendigt, havde svært ved at finde glæde og acceptere, hvordan mit liv så ud.  Jeg har i forbindelse med min sygemelding deltaget i kognitiv terapi flere gange. Hver gang er jeg endt ved start. Jeg havde ikke udviklet mig, havde ikke ‘knækket koden’, eller så virkede den kode bare ikke på mig.

De Metakognitive teknikker ‘var som at se lyset’.  Jeg blev i stand til at sortere i og kontrollere mine tankeprocesser i forhold til de ting, jeg konkret kunne gøre noget ved, og lade resten passere. Bare den ‘lille’ ting, at lade resten passere, satte energi og psykisk overskud fri. Jeg tog kontrollen over mit liv igen. 

Det er ikke nemt at sidde overfor et menneske, man ikke kender og åbne op. Men det var temmelig nemt overfor Charlotte. Hun er empatisk, lyttende, tydelig og forståelig i de teknikker og hjemmeopgaver man får for. Og hun er meget lattermild. Et dejligt plus.

I dag har jeg fået et flexjob, en arbejdsplads hvor de syntes, at jeg er et fantastisk match. Jeg tror på mig selv. Jeg har fået en rygsæk med redskaber, som jeg ved, jeg skal bruge resten af mit liv, og som jeg, til forskel fra tidligere metoder / terapier kan huske …  Metakognitiv terapi er en åbenbaring. Det er egentlig så enkelt, og derfor så brugbart.  Jeg har genvundet min livsglæde. Jeg er blevet handlekraftig og har fået et mentalt overskud. Så 5 store stjerner fra mig!”

Tine Stub GadePædagogmedhjælper
Jeanne de Renouard

”Charlottes helt unikke pædagogiske indføring i metakognitiv terapi gav en klar forståelse for et enklere værktøj til at slippe tankemylder og grublerier. Allerede efter første undervisningsgang fik jeg hands on eller rettere minds on på en ”besat” tanke med grublerier, som havde givet mig mange søvnløse nætter, og jeg fik stoppet ved Trigger tanken. Det gav et helt nyt perspektiv med et konkret fokuspunkt, som førte til en anderledes opmærksomhed på selve problemet. Jeg overvandt bekymringerne og tog et modigt og kraftfuldt valg. Og sov skønt om natten. Charlotte får mig til at handle på trods af indre modstand! Og så havde jeg slet ikke set, hvad mit hjerte bar af viden omkring mit nye virke, hvilket manifesterede sig gennem Heart Mapping metoden.”

Jeanne de RenouardSelvstændig
Jane M Pedersen

”Jeg stod ved en skillevej i forbindelse med job og manglede mentoring. Det blev et overraskende vigtigt skub videre i min personlige udvikling. Jeg har fået konkrete værktøjer, i form af mit eget Heart Map og undervisning i metakognitiv terapi, som har hjulpet mig til at kunne slippe ”stress-tanker”.
Derudover er Charlotte et skide dejligt menneske at tilbringe tid i sin udvikling med – kærligt imødekommende, meget inspirerende og med en oprigtig opbakning i min omlægning af nye mønstre. Jeg har fået mit eget livskompas og meget mere glæde i min hverdag. Jeg giver mine allervarmeste anbefalinger”
Jane M Pedersen”

Jane M PedersenPædagog