Lær at slippe bekymringstanker og overtænkning med metakognitiv terapi/coaching

 • Bekymrer du dig for meget?
 • Plages du af tankemylder og overtænkning?
 • Kører dine tanker i ring?
 • Mangler du energi og overskud?
 • Har du symptomer på stress, angst eller depression?

Den metakognitive metode hjælper dig til at slippe dine bekymringer og grublerier

I modsætning til andre traditionelle psykologiske tilgange går du ikke ind i tankeindhold og forsøger at ændre tanker eller prøver at stoppe dem.

Jeg vil i stedet lære dig at kontrollere dine tankeprocesser og at gøre mindre ved dine tanker.

Det er en ukompliceret og enkel metode, som på mange måder er et opgør med de kendte metoder til at forstå og behandle psykisk mistrivsel, men som har vist sig at skabe endnu bedre og varige resultater.

Vi graver ikke i din fortid, men du får hurtigvirkende hjælp til at få nye og effektive tankemæssige strategier og værktøjer.

Hvad opnår du?

Du vil opnå at blive stærkere mentalt og få kontrol over dine bekymringer og grublerier.

Du vil lære en måde at håndtere dine tanker på, som du vil kunne anvende i dit liv fremover både ift. dit privatliv og dit arbejdsliv.

Du vil opleve, at du anvender din tid mere hensigtsmæssig, slipper de ting, som ikke står til at ændre og begynder at tage handling på de ting, som du kan ændre.

 • Du får ro i dit hoved 
 • Du lærer, at du selv kan kontrollere dine tankeprocesser
 • Du vil opnå psykisk fleksibilitet og styrke.
 • Du vil blive handlekraftig.
 • Du vil få energi og overskud til livet

Metoden er brugbar for alle, også selv om du blot ønsker at forebygge og er interesseret i at lære, hvordan du bliver mental stærk, på helt samme måde som du ville vælge at træne din krop.

Metakognitiv terapi gør sit indtog verden over, fordi det er enkelt og brugbart, som Tine siger her:

“De Metakognitive teknikker ‘var som at se lyset’.  Jeg blev i stand til at sortere i og kontrollere mine tankeprocesser i forhold til de ting, jeg konkret kunne gøre noget ved, og lade resten passere. Bare den ‘lille’ ting, at lade resten passere, satte energi og psykisk overskud fri. Jeg tog kontrollen over mit liv igen.  Metakognitiv terapi er en åbenbaring. Det er egentlig så enkelt, og derfor så brugbart.  Jeg har genvundet min livsglæde. Jeg er blevet handlekraftig og har fået et mentalt overskud. “

Metakognitiv coachingforløb indeholder:

 • Individuelle samtaler (typisk et sted mellem 5-12 samtaler)
 • En notesbog til forløbet
 • Din egen personlige problemformulering, hvor du kan få et overblik over dine strategier og vejen ud af psykisk mistrivsel
 • Konkrete øvelser, du kan tage i brug allerede efter første samtale
 • En plan for integration af dine nye strategier og viden om, hvordan du undgår tilbagefald
 • Coaching ift. din livskurs fremover

Hvordan får du hjælp?

Du booker en tid til opstartssamtaleBOOK VED AT KLIKKE HER

Ved opstartssamtalen vil du opleve, at du allerede kommer i gang med metoden og får værktøjer med hjem.

Herefter aftaler vi sammen, hvilket forløb, der vil passe bedst til dig.

Vores første samtale tager 1 1/2 time. De næste tager 1 time.

Jeg har enkelte aftentider torsdage.

Hvis ingen af de ledige tider i kalenderen passer dig, så send en mail, og vi finder en løsning.

Hvor finder jeg dig?

Du finder mig centralt i Roskilde. Tæt ved Byparken og havnen. Adressen er Sankt Hans Gade 12, 4000 Roskilde.

Samtalerne kan også foregå online. Ønsker du det, så send en mail og lad os aftale nærmere.

Hvad koster det?

Opstartssamtale:  1298,-  (Varighed ca. 1  1/2 time)

Her afdækker vi din nuværende situation og dine strategier, du får indblik i den metakognitive metode og får allerede et par værktøjer med hjem

Ønsker du herefter et forløb, kan du vælge mellem forskellige forløb.

Hvilket forløb der passer bedst til dig, taler vi om enten ved en afklarende telefonsamtale eller efter din opstartssamtale. 🙂

Grundforløb – Kom godt i gang og lær metakognitive strategier!

4 samtaler af en times varighed

✔️Du får en grundlæggende viden om metakognitive strategier og lærer at bruge den metakognitive tilgang i din hverdag.

Forløb typisk over 3 mdr.

Pris 3998,-

Kan betales i to rater

Udvidet forløb – Integration, livscoaching og fastholdelse

8 samtaler

✔️Du lærer og integrerer den metakognitive tilgang på alle livsområder og bliver fastholdt i dine nye strategier.

✔️Du bliver coachet til at finde en kurs i livet, som er meningsfuld og i harmoni med dine værdier.

Forløb typisk over 6 mdr.

Pris 7798,-

Kan betales i to rater

Udvidet forløb plus – En livsforandrende og dybt udviklende proces med udarbejdelse af dit personlige livskompas.

12 samtaler

✔️ Du lærer og integrerer den metakognitive tilgang.

✔️ Du bliver støttet og fastholdt over et år og coaches gennem en livstransformerende proces. 

✔️ Du får indsigt i dine vigtigste værdier.

✔️ Du får udarbejdet et livskompas, der hjælper dig til at holde kursen i livet og tage handling med afsæt i det menneske, du gerne vil være.

Pris 10778,-

Forløb typisk over 12 mdr.

Kan betales i to rater

Obs. Jeg har ikke overenskomst med sygesikringen.

Det er stadig få steder, der udbyder metakognitiv terapi med tilskudsmulighed. Til gengæld tilbyder jeg kort ventetid på at komme i gang, og forløbene er sjældent langvarige. Du vil opleve, at metoden hurtigt gør en forskel for dig.

Nogle sundhedsforsikringer giver tilskud. Og mange arbejdspladser vælger at betale forløb for deres medarbejdere.

Du kan vælge at købe enkeltstående samtaler, så koster de 1098,- per time.

Virksomheder + moms.

Har du spørgsmål, kan du finde svar på det meste på denne side.

Hvis du er i tvivl om, at metakognitiv terapi er noget for dig, kan du booke en gratis afklarende telefonsamtale af et kvarters varighed her:

“Jeg har haft utrolig stor glæde af mødet med metakognitiv terapi hos Charlotte. Jeg var begyndt at have nogle stress-lignende symptomer som hjertebanken, tankemylder og sov dårligt. Samtidigt havde jeg en fornemmelse af, at det overhovedet ikke hjalp, når jeg holdt fri og forsøgte at slappe af; tværtimod så var det som om hjernen bare kørte mere på højtryk, når jeg ikke var på arbejde eller var optaget af eller koncentreret om noget.

Charlotte introducerede mig til meget nyttige ord og forståelser, som i den grad gav mening for mig. Jeg har lært, at jeg ikke har godt af for meget indre fokus, og at jeg faktisk kan flytte min opmærksomhed til mere ydre fokus og på den måde skabe ro i mine tanker og opmærksomhed.

Jeg har lært at konstatere, at der kommer tanker til mig, men at jeg kan lade dem være og ikke give dem opmærksomhed. Og jeg har lært, at når min hjerne og min opmærksomhed bliver restitueret, ja så forsvinder de kropslige symptomer. Det lyder utrolig simpelt, og det er det faktisk også. Jeg tænker det som afspænding for min hjerne.”

 

“Min rejse som startede i oktober 2019 har været og er stadig ret fantastisk 
Jeg har prøvet rigtig mange terapiformer gennem årene, men har for første gang endelig fået nogle redskaber som gør, at jeg både lever og nyder nuet.
Kæmpe Tak til dig Charlotte for at være i mit liv.”

“Da jeg opsøgte Charlotte første gang var mit hoved fyldt med negative myldertanker i en sådan grad, at jeg ikke kunne finde ro i mig selv og mistrivedes.

Allerede efter få besøg hos Charlotte havde hun fået ændret mit mindset, fra et kaotisk indre fokus, til et roligt ydre fokus.

Jeg var blevet i stand til at lade negative tanker passere og ændre fokus.

Det har fuldstændig ændret mig liv og jeg føler mig frigjort og gladere.

Det kunne jeg aldrig have gjort uden Charlotte.”

“Jeg havde det personligt svært. Jeg brugte meget tid på at bekymre mig om ALT! Jeg blev bestormet af tanker, som låste mig fast, så jeg følte, at jeg ingen vegne kom. Jeg var meget grådlabil, var bitter, sov elendigt, havde svært ved at finde glæde og acceptere, hvordan mit liv så ud.  Jeg har i forbindelse med min sygemelding deltaget i kognitiv terapi flere gange. Hver gang er jeg endt ved start. Jeg havde ikke udviklet mig, havde ikke ‘knækket koden’, eller så virkede den kode bare ikke på mig.

De Metakognitive teknikker ‘var som at se lyset’.  Jeg blev i stand til at sortere i og kontrollere mine tankeprocesser i forhold til de ting, jeg konkret kunne gøre noget ved, og lade resten passere. Bare den ‘lille’ ting, at lade resten passere, satte energi og psykisk overskud fri. Jeg tog kontrollen over mit liv igen. 

Det er ikke nemt at sidde overfor et menneske, man ikke kender og åbne op. Men det var temmelig nemt overfor Charlotte. Hun er empatisk, lyttende, tydelig og forståelig i de teknikker og hjemmeopgaver man får for. Og hun er meget lattermild. Et dejligt plus.

I dag har jeg fået et flexjob, en arbejdsplads hvor de syntes, at jeg er et fantastisk match. Jeg tror på mig selv. Jeg har fået en rygsæk med redskaber, som jeg ved, jeg skal bruge resten af mit liv, og som jeg, til forskel fra tidligere metoder / terapier kan huske …  Metakognitiv terapi er en åbenbaring. Det er egentlig så enkelt, og derfor så brugbart.  Jeg har genvundet min livsglæde. Jeg er blevet handlekraftig og har fået et mentalt overskud. Så 5 store stjerner fra mig!”

”Charlottes helt unikke pædagogiske indføring i metakognitiv terapi gav en klar forståelse for et enklere værktøj til at slippe tankemylder og grublerier. Allerede efter første undervisningsgang fik jeg hands on eller rettere minds on på en ”besat” tanke med grublerier, som havde givet mig mange søvnløse nætter, og jeg fik stoppet ved Trigger tanken. Det gav et helt nyt perspektiv med et konkret fokuspunkt, som førte til en anderledes opmærksomhed på selve problemet. Jeg overvandt bekymringerne og tog et modigt og kraftfuldt valg. Og sov skønt om natten. Charlotte får mig til at handle på trods af indre modstand! Og så havde jeg slet ikke set, hvad mit hjerte bar af viden omkring mit nye virke, hvilket manifesterede sig gennem Heart Mapping metoden.”

”Jeg stod ved en skillevej i forbindelse med job og manglede mentoring. Det blev et overraskende vigtigt skub videre i min personlige udvikling. Jeg har fået konkrete værktøjer, i form af mit eget Heart Map og undervisning i metakognitiv terapi, som har hjulpet mig til at kunne slippe ”stress-tanker”.
Derudover er Charlotte et skide dejligt menneske at tilbringe tid i sin udvikling med – kærligt imødekommende, meget inspirerende og med en oprigtig opbakning i min omlægning af nye mønstre. Jeg har fået mit eget livskompas og meget mere glæde i min hverdag. Jeg giver mine allervarmeste anbefalinger”
Jane M Pedersen”

“Jeg begyndte mit forløb hos Charlotte, da jeg havde indset at min angst havde et for hårdt greb i mig. Indenfor få sessioner havde Charlotte hjulpet mig med at lokalisere kernen i min angst, og vist mig at jeg har meget mere kontrol over den, end den i virkeligheden har over mig.

Jeg blev introduceret til øvelser, som lærte mig at jeg selv er i kontrol over mine tanker, samt lært at fokusere på at være i ’nuet’, fremfor at skabe bekymringer om hvad der kan ske fremadrettet ift. min angst.

Denne kontrol gav mig styrken til at skubbe en personlig grænse den rigtige vej, og har tilladt mig at se mange flere muligheder i min hverdag, fremfor begrænsninger.

Jeg har uden tvivl følt mig tryg og i rette hænder under mit metakognitive forløb, og jeg kan mærke at min mentalitet er blevet styrket en hel del på kort tid. Hos Charlotte og den metakognitive tilgang er der ingen tanke eller bekymring der er for lille eller stor.”